پاسخ پزشکیان به رسانه آمریکایی: ایران هیچ نقشه‌ای برای ترور ترامپ نداشته است + ویدئو آیا حماس و رژیم صهیونیستی بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند؟ عراقچی در گفتگوی ویژه خبری: سند همکاری ایران و روسیه ربطی به تحولات اخیر ندارد رژیم صهیونیستی: آمادگی آتش‌بس بلندمدت را داریم یمن: با چند پهپاد تل آویو را هدف قرار دادیم (۲۶ دی ۱۴۰۳) اعتراف بلینکن به نقش اساسی آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران انفجار مهیب در دمشق (سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳) آمریکا به دنبال استقرار نیروهای نظامی کشورهای عربی در غزه است گزارش انریکه مورا از دیدار با معاون وزیر خارجه ایران رئیس جمهور فردا (۲۶ دی ۱۴۰۳) به تاجیکستان و روسیه سفر می‌کند پیام پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود | آمادگی ایران برای مذاکره شرافتمندانه و برابر اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل طالبان ۱۷ استاد دانشگاه را اخراج کردند انتخابات شورا‌های شهر و روستا در سال آینده برگزار نمی‌شود | تاریخ جدید انتخابات در جلسات بعدی مجلس مشخص می‌شود رژیم صهیونیستی چادر آوارگان و چند ساختمان غزه را بمباران کرد | شهادت یک خبرنگار دیگر (۲۵ دی ۱۴۰۳) ادعای رسانه صهیونیستی دربارۀ جزئیات توافق رژیم اسرائیل و حماس ارتش یمن: اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی در یافا را با موشک‌های بالستیک هدف قرار دادیم پزشکیان از دو مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بازدید کرد توافق ایران و سه کشور اروپایی برای ازسرگیری مذاکرات (۲۴ دی ۱۴۰۳) آمریکا صادرات فناوری هوش مصنوعی را محدود کرد حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی (۲۴ دی ۱۴۰۳) «نواف سلام» به طور رسمی مأمور به تشکیل دولت لبنان شد فرمانده سنتکام با رئیس جمهور لبنان دیدار کرد بیش از ۴۰ فلسطینی در شهر غزه از صبح امروز تاکنون به شهادت رسیدند (۲۴ دی ۱۴۰۳) فرماندار جدید گلبهار منصوب شد (۲۴ دی ۱۴۰۳) امیر ایرانی: شناور بی‌نظیر نظامی «زاگرس» به آب انداخته می‌شود ظرفیت برق هسته‌ای ایران تا سال ۱۴۰۷ به ۳۰۰۰ مگاوات می‌رسد یک شهروند لبنانی از سوی نظامیان صهیونیست ربوده شد
سرخط خبرها

سردار تنگسیری: بیگانگان از گذشته، چشم طمع به خلیج فارس دارند

  • کد خبر: ۱۸۵۶۸۳
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۳
سردار تنگسیری: بیگانگان از گذشته، چشم طمع به خلیج فارس دارند
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به حضور استعمارگران انگلیسی در منطقه خلیج فارس پس از پرتغالی‌ها، تاکید کرد: بیگانگان از دیرباز تاکنون چشم طمع به این منطقه داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در برنامه تلویزیونی ثریا که امشب (یکشنبه، دوم مهرماه) از شبکه اول سیما پخش شد با اشاره به اهمیت موقعیت جزایر سه‌گانه ایرانی (نازعات) در خلیج فارس، گفت: ایران و ۷ کشور در منطقه هستند که خلیج فارس میراث آن‌ها محسوب می‌شود. با نگاه به تاریخ مشاهده می‌کنیم که خلیج فارس از گذشته تاکنون پسوند فارسی و ایرانی داشته است که در اسامی آن به زبان‌های مختلف مشاهده می‌شود.

وی افزود: طولانی‌ترین ساحل در خلیج فارس متعلق به ایران است که یک هزار و ۳۷۵ کیلومتر را شامل می‌شود. کمترین عرض خلیج فارس در تنگه هرمز است از جزیره لارک تا جزیره سلامه و بیشترین عرض آن ۳۸۰ کیلومتر است.

سردار تنگسیری، با اشاره به اهمیت خلیج فارس، بیان کرد: این منطقه یک منطقه حساس است که نه فقط به علت نفت و گاز موجود در منطقه بلکه به دلایل تاریخی نیز اهمیت بسیاری دارد.  

وی ادامه داد: اگر به تاریخ بازگردیم در قرن پانزدهم میلادی یعنی سال ۱۵۰۸ میلادی مشاهده می‌کنیم، پرتغالی‌ها با قایق‌ها و کشتی‌های بادبانی خود از فاصله دور به این منطقه سفر کرده و با مشقت فراوان در ساحل جاسک و مسقط مستقر شده بودند. سپس در جزیره هرمز، بندرعباس و قشم نیز مستقر می‌شوند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه هنگام حمله پرتغالی‌ها به بندرعباس و استقرار در آن هنوز نفت و گاز این منطقه کشف نشده بود، تصریح کرد: آن‌ها به دلیل اهمیت منطقه خلیج فارس در آن مستقر شده بودند و یک قلعه به نام آلوکرک نیز در جزیره هرمز ساخته‌اند.  

وی افزود: پرتغالی‌ها برای ساخت این قلعه سنگ خاصی را از زیر زمین استخراج کرده و آن‌ها را با ساروج به یکدیگر متصل کرده بودند. ساخت این قلعه ۳۵ سال به طول می‌انجامد و پرتقالی‌ها ۱۱۷ سال در این منطقه حضور داشته‌اند.  

سردار تنگسیری با اشاره به حضور استعمارگران انگلیسی در منطقه خلیج فارس پس از پرتغالی‌ها، تاکید کرد: بیگانگان از دیرباز تاکنون چشم طمع به این منطقه داشته‌اند. اکنون هم که منابع نفت و گاز در این منطقه وجود دارد، بیگانگان بیشتر نسبت به منطقه خلیج فارس حریص شده‌اند.

وی ادامه داد: هنگامی که کشتی وارد خلیج فارس می‌شود جزایری که مشاهده می‌کنند به ترتیب لارک، هرمز، قشم، هنگام و تنب بزرگ نام دارند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه، گفت: جزیره تنب بزرگ مانند یک ناو هواپیمابر غرق نشدنی در میانه تنگه هرمز قرار داشته و بر آبراه‌های ورودی و خروجی تنگه هرمز تسلط کامل دارد. در ۸ مایلی تنب بزرگ نیز جزیره تنب کوچک قرار دارد و پس از آن نیز جزیره بوموسی واقع شده است.

وی افزود: جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در عمیق‌ترین نقطه خلیج فارس واقع شده‌اند. عمق خلیج فارس زیر ۱۰۰ متر است که بیشترین عمق در منطقه بین این سه جزیره است که ۹۹ متر عنوان می‌شود.  

سردار تنگسیری با بیان اینکه جزایر سه‌گانه ایران بهترین صیدگاه ماهی است، گفت: این سه جزیره و به همراه جزایر فارور، سیری و فارورگان (فارور کوچک) بر آبراه‌های ورودی و خروجی تسلط کامل دارند.  

وی ادامه داد: خداوند به ما عنایت کرده و در ساحل خلیج فارس که سمت ایران قرار دارد، بیشترین عمق دیده می‌شود به نحوی که روبروی جزیره کیش منطقه‌ای به نام ارتفاعاتی وجود دارد که لندینگ کرافت می‌تواند در آنجا بیچ کرده و تجهیزات خود را تخلیه کند. اما در ساحل جنوبی خلیج فارس مجبور هستند که از آبراه‌ها وارد شوند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه، اظهار کرد: آب در خلیج فارس به شکل دوار حرکت می‌کند به نحوی که از قسمت شمال آن حرکت خود را آغاز کرده و با گردشی که انجام می‌دهد، رسوبات را در قسمت جنوبی خلیج فارس ته‌نشین می‌کند.  

وی ادامه داد: سکو‌های گازی ما در جزیره سیری قرار دارد، ما در مقابل جزیره هنگام یک سکوی مشترک با عمان داریم که هنگام نام دارد. ما در منطقه بوموسی هم یک سکوی گازی و نفتی به نام مبارک را داریم.

سردار تنگسیری، گفت: جزیره سیری همچنین به تعدادی از میادین نفتی و گازی نیز مرتبط می‌شود که میادین نفتی ایلام و الوند و میدان نفتی امارات نیز به نام فاتح در آنجا قرار دارد. پس از این جزایر، جزایر فارورگان، فارور، کیش، هندورابی و لاوان واقع شده که در مجموع ۱۴ جزیره متعلق به استان هرمزگان است. در استان بوشهر سه جزیره متعلق به ایران است که عبارتند از جزایر فارسی، خارک و خارکو.

وی افزود: دو جزیره نیز به نام‌های دارا و بنه در سد دفاعی خور موسی داریم. در مجموع ۱۹ جزیره در خلیج فارس متعلق به ایران است که بسیار حساس هستند. البته سه جزیره مهم ما در خلیج فارس که همان تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی هستند، بیشترین عمق را دارند که بهترین صیدگاه ما هستند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به موقعیت جغرافیایی خلیج فارس، عنوان کرد: ما در خلیج فارس آب بین المللی نداریم چرا که این منطقه فلات قاره است، فلات قاره ادامه خشکی‌ها یک کشور در زیر آب است که عمق آن کمتر از ۲۰۰ متر باشد که این عدد در خلیج فارس ۹۹ متر است.

وی ادامه داد: کنترل آبراه ورودی به تنگه هرمز بر عهده ما قرار دارد. ما کنترل باند را در قشم راه اندازی کرده‌ایم و این افتخار جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب اسلامی این اتفاق رخ داد و نیروی دریایی سپاه این کار را انجام داد. اکنون هم از تمام کشتی‌ها سوال می‌شود و به سوالات پاسخ می‌دهند.سردار تنگسیری با بیان اینکه روزانه ۸۵ فروند شناور از تنگه هرمز عبور می‌کنند که عمدتاً تانکر‌های نفتی هستند، بیان کرد: بیش از ۶۰ درصد نفت جهان از این منطقه خارج می‌شود. خلیج فارس از حیث منابع گاز نیز دومین منطقه گازی جهان است که ما و قطر دارنده منابع گازی این منطقه هستیم.

وی افزود: اگر جزایر متعلق به ایران در خلیج فارس وجود نداشته باشد، ما حیات اقتصادی نخواهیم داشت، این جزایر که حیات ما هستند متعلق به ایران است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در ادامه سخنان خود، گفت: یکی از مظلومیت‌های انقلاب اسلامی این است که وقتی انقلاب کردیم، وزارت جنگ را به وزارت دفاع تبدیل کردیم.  

وی ادامه داد: شما در طول انقلاب اسلامی یک مورد را سراغ ندارید که جمهوری اسلامی یک متر از خاک کشور دیگری را تصاحب کرده باشد، این از افتخارات ماست در صورتی که دشمنان ما علیه انقلاب اسلامی تبلیغات نادرست انجام می‌دهند که مظلومیت انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->